Esitysten ajastus ja pysäytys

FirstView
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä sivu sisältää muutoksia, joita ei ole merkitty käännettäväksi.

Muut kielet:
English • ‎suomi

FirstView Managerissa voidaan helposti ajastaa ja pysäyttää esityksiä. Esitykset voidaan ajastaa jopa jokaiselle viikonpäivälle erikseen.


Esitysten ajatus onnistuu esitystyypistä riippumatta seuraavasti:

Yhteenveto-välilehdestä valitse haluamasi näyttöryhmä ja luo uusi esitys tai muokkaa olemassaolevaa esitystä.


Esitysten ajastus ja pysäytys-2v2.png

Aluksi määritetään esityksen alkamisajankohta. Alkamisajankohta määritetään viemällä hiiren osoitin ”alkaa” –kohdan päivämäärän päälle ja klikataan päivämäärää. Kalenterinäkymä avautuu, josta valitaan haluttu alkamisajankohta. Päivämäärän määrittämisen jälkeen voit määrittää tarkemman kellonajan päivämäärän oikealta puolelta.


Esitysten ajastus ja pysäytys-3v2.png

Esityksen loppuminen määritetään samalla tavalla, jonka jälkeen esityksen aloitus- ja lopetusajat on ajastettu.


Aloitus- ja lopetusajan määrrittämisen jälkeen voidaan siirtyä määrittämään muita ajastusasetuksia:

  • Toistaiseksi: materiaalille voidaan määrittää aloituspäivä ja kellonaika, mutta esitys ei poistu medialistalta ennen kuin käyttäjä poistaa esityksen
  • Tiheä toisto: esitys kopioituu automaattisesti jokaisen muun soittolistalla olevan esityksen väliin (näkyy näytöllä joka toisena)
  • Päivittäin: päivittäin-työkalun avulla esitys voidaan ajastaa jokaiselle viikonpäivälle erikseen

Lisäasetuksista löytyy myös ”Vain luku”, joka tarkoittaa, että muut samantasoiset tai alemmat käyttäjät eivät pysty muokkaamaan esitystä (mutta voivat ottaa siitä muokattavan kopion).


Esitysten ajastus ja pysäytys-5v2.png

Päivittäin-työkalu

Käyttäjän halutessa ajastaa esityksen jokaiselle viikonpäivälle erikseen, se onnistuu päivittäin-työkalun avulla helposti. Esityksen voi ajastaa näkymään vain tiettyinä kellonaikoina tai tiettyinä päivinä. Päivittäin-työkalun saa auki klikkaamalla kohtaa ”Päivittäin”.

Päivittäin-työkalun oikeasta reunasta valitaan ensin halutaanko ajastaa sitä, milloin esitys näkyy näytöllä (”Ajastettu päälle”) vai halutaanko ajastaa sitä, milloin esitys ei näy näytöllä (”Ajastettu pois”). Vetovalikosta löytyvät myös vaihtoehdot ”Aina päällä”, joka tarkoittaa, että esitys näkyy koko päivän näytöllä (muun materiaalin ohella) ja ”Aina pois”, joka tarkoittaa, että esitys ei näy näytöllä koko päivänä.


Ajastustyypin valinnan jälkeen ajastus säädetään liikuttamalla neliöitä janalla tai kirjoittamalla kenttiin halutut kellonajat.


Ajastukset otetaan käyttöön ”aseta” –painikkeesta. Päivittäin-työkalun saat pois käytöstä poistamalla valinnan ”Päivittäin” kohdasta.


Esitysten ajastus ja pysäytys-6.png
Esitysten ajastus ja pysäytys-7.png

ESITYKSEN PYSÄYTYS

Esityksen pysäytys aloitetaan "Yhteenveto"-välilehdeltä. Ensin valitaan näyttöryhmä, jonka esitys halutaan pysäyttää (näyttöryhmässä on soittimen medialista, josta löytyvät kaikki näytöllä olevat esitykset). Esityksen voi pysäyttää nimen oikealla puolella sijaitsevasta vihreästä Play-nappulasta. Klikkaamalla Play-nappulaa, avautuu play-/stop-ikkuna, josta esitys voidaan pysäyttää. Esitys häviää näytöltä n. 5 minuutin kuluessa, mikäli mediasoitin on verkossa.


Esityksen voi käynnistää uudelleen valitsemalla ”Play”.