Kellotoiminto

FirstView
Versio hetkellä 12. heinäkuuta 2016 kello 09.49 – tehnyt Nikolai (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muut kielet:
English • ‎suomi

Näyttöihin on mahdollista saada näkyviin reaaliaikainen kello. Saatavilla on kaksi erilaista kellotoimintoa.

Muokattava ja responsiivinen javascript-kello

Tämä kellotoiminto toimii sekä HDCube että PiCube -mediasoittimissa.

Lisää sisältöä --> Lisää HTML --> Anna esitykselle nimi ja kopioi kellon URL-osoite, sille varatulle riville (https://app.firsttechnology.fi/apps/common/kello/moddableClock.php?bg=black&fg=white) --> Sivu on itsessään päivittyvä, joten valitse päivitysväliksi "no refresh" --> Valitse esitykselle haluttu näyttöaika ja tallenna.

Näin kello tulee koko ruudulle muun medialistan mukana, eli kello on ruudulla juuri niin kauan kuin se on siihen määritetty, jonka jälkeen muu materiaali ilmestyy ruudulle normaalisti, kunnes on uudelleen kellon vuoro.

Jos haluatte kellon useammin ruudulle, niin silloin voi valita esimerkiksi "tiheän toiston" esitystä lisättäessä, jolloin kellon vuoro näytöllä on jokaisen esityksen jälkeen. Kello ilmestyy ruudulle siis jokatoinen kerta.

Jos kello on oltava ruudulla jatkuvasti, niin silloin kannattaa käydä jakamassa näyttöalueet ja määrittää kellolle oma näyttöalueensa.

Näitä pääsee muokkaamaan org admin tunnuksilla:

Näyttöryhmät --> Kynän kuvasta muokkaustilaan --> Näyttöalueet --> Jaa näyttö haluamallasi tavalla --> Tallenna - Kellolle voi esimerkiksi jättää näytön alaosasta pienen kaistaleen (Ei ole vielä testattu kuinka hyvin kello skaalautuu kapealle kaistaleelle)

Materiaalin tulisi olla aluajakoa vastaava, joten jos näyttöalue muuttuu paljon, pitää materiaalin resoluutioita tarkastaa myös :) (Tästä syystä tiheätoisto on yksi helpoimmista vaihtoehdoista kellolle)


Kello on muokattavissa osoiterivin parametreillä seuraavasti: (Muokattava ja responsiivinen javascript-kello -- linkki, josta saa haettua "muokkaus" parametrejä)

bg = taustan väri, esim bg=white. Tässä voi käyttää HTML-standardin värimäärittelyjä.

Hexadesimaaleilla värikoodausta syötettäessä on kuitenkin muistettava vaihtaa '#' -merkki osoiteriville sopivaan '%23' -muotoon.

fg = fontin väri. esim fg=black. Yllämainittu hexamäärittely toimii myös tässä.

format = aikaleiman muoto. tässä on viisi eri vaihtoehtoa, eli format voi olla 0-4. Esim: format=2.

Muotoilut ovat seuraavanlaiset: 0 = P.KK.VUOSI 1 = HH:MM:SS 2 = P.KK - HH:MM 3 = P.KK.VUOSI - HH:MM:SS 4 = HH:MM (oletus jos format parametria ei syötetä)

aohapoghawopg

<sofpwaf