Prioriteetit

FirstView
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muut kielet:
English • ‎suomi

Prioriteetti kuvaa esitysten keskinäistä tärkeysjärjestystä eli esitysten suhdetta toisiinsa. Tärkeysjärjestyksessä suurin on ”korkea”, seuraava on ”normaali” ja matalin prioriteetti on ”tausta”. Samalle näytölle samaan aikaan asetetut esitykset näkyvät näytöllä valitun prioriteettinsa mukaisesti esim. esitys A prioriteetilla ”Korkea” torstaina klo. 14-16 ohittaa esitys B:n prioriteetilla ”Normaali” tai ”Tausta” täksi ajaksi, vaikka esitys B on ajastettu ajalle ma-pe klo. 12-18. --> korkea prioriteetti ”jyrää” normaalin prioriteetin esitykset ja normaali ”jyrää” taustaesitykset.

Prioriteetit-1.png

Jos kaiken lisätyn materiaalin on tarkoitus pyöriä näytöllä peräkkäin, niin kaikilla esityksillä on oltava sama prioriteetti.

Jatkuvasti näytöllä toistuvan materiaalin prioriteetiksi kannattaa valita ”tausta”, jotta jätetään avoimeksi mahdollisuus hyödyntää korkeampia prioriteetteja.

Havainnollistamisen vuoksi, voit halutessasi tutustua alla oleviin esimerkkitapauksiin prioriteeteista.

Tapaus 1.

Ravintola on auki klo 08-21 ja käyttäjä luo tätä varten hinnaston näkymään klo 08-21 tausta-prioriteetilla.

Käyttäjä haluaa, että klo 10.30 – 14.00 välillä näytölle tulee näkyviin lounaslista, jolloin lounashinnasto-esitys lisätään näytölle normaali-prioriteetilla. Nyt lounashinnasto-esitys tulee näkyviin klo 10.30 – 14 välille, koska esityksen prioriteetti on korkeampi. Vastaavasti, klo 14 jälkeen tausta-prioriteetilla lisätty hinnasto palautuu näkyviin.

Tapaus 2

Yritys haluaa, että klo 18-21 välillä näytöllä näkyy kolme eri kuvaesitystä.

Käyttäjä lisää kuvaesitys 1:n näytölle, ajalle klo 18-21 tausta-prioriteetilla.

Käyttäjä haluaa, että esitys 2 pyörii klo 20-21 näytöllä, joten hän lisää esityksen normaali-prioriteetilla.

Yritys haluaa tämän lisäksi, että lyhyt mainosvideo pyörii joka päivä klo 20.45- 21.00, joten käyttäjä lisää esityksen korkealla-prioriteetilla.

Tällöin esimerkiksi esitys 1 pyörii muuna aikana, paitsi klo 20-21, jolloin esitys 2 tulee näkyviin. Esitys 3:n korkean-prioriteetin ansiosta se tulee näkyviin klo 20.45-21.00, tällöin esitys 2 ja esitys 1 ovat pausella.