Asiakkaan verkkoyhteys

FirstView
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muut kielet:
English • ‎suomi

Asiakkaan verkkoyhteys

Mediasoitin tarvitsee toimivan verkkoyhteyden voidakseen kommunikoida FirstView Manager-sisällönhallinnan kanssa. Mediasoitin käy 5 minuutin (300 sekunnin) välein tarkistamassa palvelimelta mahdolliset muutokset ja päivittää soittolistan tarpeen mukaan.

Kaikki mediasoittimet lataavat näytöillä esitettävän materiaalin laitteen omaan muistiin. Materiaali pysyy laitteen muistissa niin kauan, kuin materiaali on ajastettu. Soittimien verkon kuormitusta on myös rajoitettu videomateriaalien osalta.

Videot ladataan 1 megatavun osissa palvelimelta soittimeen ja jokaisen osan välissä on 4 sekunnin tauko. Tästä johtuen teoreettinen maksimikaistankulutus on 256kB/s per soitin. Videoiden siirtäminen mediasoittimiin tehdään kyseisellä tavalla, koska jos yhteys jostain syystä katkeaa / soitin käynnistetään kesken latauksen uudelleen, niin soitin voi jatkaa lataamistaan siitä kohtaa mihin se jäi. Näin lataus ei aloita koko ison videotiedoston hakemista aina uudelleen. Verkon kuormitus pysyy myös vähäisenä tämän takia. Palvelimen suuntaan ei ole rajoitettu maksimikaistankulutusta. Käyttäjän siirtäessä videoita palvelimelle ne siirtyvät verkon maksiminopeudella.

Verkkoyhteyden valinta

Mediasoitin voidaan liittää langattomaan-, LAN- tai mobiiliverkkoon (3G/4G). Ainoat edellytykset ovat, että verkko toimii, on riittävän tehokas, eikä verkossa ole selainpohjaista kirjautumista. Tilauksen yhteydessä asiakasta pyydetään toimittamaan verkkotiedot FirstView:lle. Oheisesta linkistä löytyy lomake ja ohjeet laitteiden tilausta varten: Laitteiden tilaus