FirstView Manager -materiaalit

FirstView
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muut kielet:
English • ‎suomi

FirstView –järjestelmän avulla voidaan esittää näytöillä monenlaista sisältöä. Sisältöä lisättäessä järjestelmä luo medialistan, johon voidaan tuottaa ja yhdistää eri materiaalileja, kuten esimerkiksi kuvia, videoita, tekstiesityksiä ja some-sisältöä.

Tekstiesitys

Tekstiesitykseen lisätään haluttu teksti valmiille esityspohjalle, johon on ennalta määritetty taustakuva ja esityksen layout( fontti, otsikon- /tekstin sijainti jne…).

Tekstipohjan luonnissa on tärkeätä huomioida näytön kuvasuhde ja luoda esityspohja näytön kuvasuhteen mukaan. Tekstipohjien luontiin voi tutustua seuraavasta linkistä: Tekstipohjat.

Kuvat

Manageriin voi viedä jopa 4K-tasoisia kuvia, mutta suositeltu minimiresoluutio on 1920 x 1080 px. Mikäli näyttö tai mediasoitin ei pysty toistamaan esimerkiksi 4K kuvia, skaalataan materiaali automaattisesti korkeimpaan mahdolliseen resoluutioon.

Kuvien lisäämisessä on tärkeätä huomioida näytön kuvasuhde ja luoda kuvat näytön kuvasuhteen mukaan.

Huomioithan, että pystynäytön kuvasuhde muuttuu esimerkiksi vaakasuhteesta 16:9 pystysuhteeseen 9:16. Suurin osa DS-näytöistä on 16:9 kuvasuhteen näyttöjä, on myös olemassa esimerkiksi 4:3 kuvasuhteen näyttöjä.

Esimerkkejä kuvasuhteista:

Täytön kuvasuhde on tärkeä tietää, jotta vältytään kuvien venymiseltä/kutistumiselta.


Kuvien värit:

Näytöille tarkoitetuissa materiaaleissa värit toistuvat parhaiten RGB-asetuksilla.

Kuvat suositellaan tallennettavaksi joko .JPEG tai .PNG-tiedostomuotoihin (.JPEG toimii parhaiten, kun kyseessä on pääosin kuvaa, .PNG kun kyseessä on kuvaa, tekstiä ja/tai muita elementtejä).

Videot

HD Cube- ja PiCube-mediasoittimet toistavat kaikkia yleisiä videoformaatteja. Suositellut videoformaatit ovat: MPEG-2, MPEG-4, MPEG-4 AVC / H.264.

Lisättäessä esimerkiksi YouTube-videoita näytöille, huomioithan, että videon resoluutio ei välttämättä riitä isolla näytöllä (max resoluutio 4K, suositeltava minimiresoluutio 1920x1080px).

Videoiden äänet voidaan toistaa HDMI-kaapelin tai AUX-kaapelin avulla.

HD Cube –mediatoistinlaite (Intel)

  • Max resoluutio 4K, 4096 x 2160px (syksystä 2016 eteenpäin HD Cube tukee 4K-videoita ja -kuvia)

PiCube –mediatoistinlaite (Raspberry)

  • PiCubeen voidaan lisätä 4K-resoluutiolla olevia materiaaleja, mutta soitin tukee vain Full HD -resoluutiota (1920*1080px). Lisättäessä 4K-materiaalia PiCube skaalaa sen automaattisesti oopivaan resoluutioonikeaan resoluutioon.

Hinnasto

Hinnastoesityksessä käyttäjä voi luoda erilaisia hinnastoja ja lounaslistoja ennalta määritellylle esityspohjalle.

RSS-syöte

Yle-Uutiset RSS-esityksessä

RSS on verkkosyötemuoto, jonka avulla voidaan välittää materiaalia verkossa.

RSS on hyvä tapa usein päivittyvän digitaalisen sisällön jakamiseen, kuten uutisten ja artikkelien levittämiseen.

RSS-materiaalin lisäämiseen löytyy ohjeet seuraavasta linkistä <RSS>

HTML

HTML-sisältöä eli verkkosivuja voidaan toistaa FirstView –järjestelmän avulla. HTML-materiaalin lisäämiseen löytyy ohjeet seuraavavasta linkistä: esitystyyppien erityisasetukset

Stream

Stream, toisin sanoen suoratoisto on tiedonsiirtotapa, jolla internetin verkkosisältö esitetään ”livenä”. Esimerkkinä suoratoistomateriaalista voidaan käyttää live-konsertteja. Suoratoiston aikana tiedostoa ladataan samaan aikaan, kun materiaali on käynnissä. Mikäli verkkoyhteys on heikko tai se katkeaa, niin lataus saattaa keskeytyä. Streamia varten tarvitaan linkki suoratoisto-osoitteeseen, kuten esimerkiksi linkki Youtuben-livelähetykseen.

Flash

Adobe Flash on Adobe Systemsin kehittämä standardi, jonka avulla voidaan luoda monipuolista sisältöä kuten animaatioita ja multimediaesityksiä. Flash-tiedostot ovat yleisesti tiedostokooltaan pienikokoisia. Flash-materiaalin tuottamiseen on monia ohjelmia (esim. Adobe Flash Professional CC).

Animaatioiden katselua varten tarvitset Adobe flash playerin, jonka voit ladata esimerkiksi osoitteesta: https://get.adobe.com/flashplayer/

Interaktiivinen

Interaktiivinen materiaali tarkoittaa vuorovaikutusta käyttäjän ja näytön välillä. Kaikki kosketustoiminnolliset näytöt ovat interaktiivisia. Toisena esimerkkinä interaktiivisesta materiaalista voidaan käyttää QR-koodeja. Asiakas skannaa QR‐koodin näytöltä ja pystyy sen jälkeen esimerkiksi ohjaamaan näytön sisältöä älypuhelimellaan.


FirstView -Manager Materiaalit-6.png FirstView -ManagerMateriaalit-7.png

Animaatiot

FirstView Managerissa voidaan tuottaa näyttäviä animaatio-esityksiä. Animaatioita varten luodaan valmis animaatiopohja animaatiotyökalun avulla. Pohjaan määritellään esityksen layout ja animaatiot, jolloin esitystä lisättäessä näytölle ei tarvitse tehdä muuta, kuin lisätä haluttu teksti ja mahdollinen kuva. Seuraavasta linkistä pääsee tutustumaan työkaluun ja materiaalin tuottamiseen: Animaatiotyökalu

Sosiaalinen media

FirstView-Manageriin voidaan tuoda sosiaalisen median sisältöä Twitteristä, Facebookista ja Instagramista.

Palveluista:

  • Twitter on yhteisöpalvelu, jonka avulla käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukea toisten kirjoittamia lyhyitä, korkeintaan 140 merkkisiä päivityksiä eli ”tviittejä”.
  • Facebook on yhteisöpalvelu, jossa käyttäjät luovat kuvallisen käyttäjäprofiilin ja pitävät yhteyttä ystäviensä tai tuttujen kanssa.
  • Instagram on palvelu, jossa käyttäjät voivat jakaa kuvia ja lyhyitä videoita muille käyttäjille sekä kommentoida toistensa sisältöä.

Kokoustoiminnot

Kokous- ja opastustoimintojen avulla voit käyttää FirstView -järjestelmää markkinoinnin ja tiedottamisen lisäksi kokoustilojesi varausjärjestelmänä. Järjestelmä lähettää automaattisesti tarpeellisen informaation kokoustilojen ovenpielinäytöille ja (yleensä auloissa sijaitseville) koontitauluille, joilla näkyvät kaikki kyseisen päivän tapahtumat/kokousvaraukset.(linkki: kokousten lisääminen)Täältä voit tarkastaa mediasoittimesi max resoluution sekä mitä materiaaleja mediasoittimesi tukee!