Usein kysytyt kysymykset

FirstView
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä sivu sisältää muutoksia, joita ei ole merkitty käännettäväksi.

Muut kielet:
English • ‎suomi

Näyttöihin ja mediasoittimiin liittyvissä ongelmissa kts. Ongelmanratkaisu

En muista tunnuksiani

Mistä pääsen mediasoittimen hallintaan/mistä löydän ID-numeron

 • Vie hiiri näyttöryhmän alakulmassa olevan pallon päälle → näet ID-numerot. Klikkaa palloa avataksesi ID-numero listan. ID-numeroa klikkaamalla pääset ko. mediasoittimen hallintaan.
 • ID-numero löytyy myös medialaitteessa olevasta tarrasta (4-5 numeroa tai pidempi abcd1234 tyylinen merkkijono).

Näyttöryhmien nimeäminen vs. näyttöjen/mediasoitinten nimeäminen

 • Managerin sisällönhallinnan "Yhteenveto" -sivulla näkyvien näyttöryhmien nimet muutetaan vasemman laidan valikon kohdasta Näyttöryhmät. Valitse alasvetovalikosta haluamasi näyttöryhmä, klikkaa kynän kuvaa, vaihda ryhmän nimi, ja klikkaa Tallenna. Lisää näyttöryhmien hallinnasta seuraavasta linkistä: Näyttöryhmien hallinta
 • Emme suosittele mediasoitinlaitteiden nimeämistä (vasemman laidan kohta "Näytöt"). Jos kuitenkin haluat nimetä mediasoittimet, niin säilytäthän laitteen ID-numeron nimessä mukana, sillä ID-numero helpottaa oikean mediasoittimen löytämistä.

Mitä ovat vapaat käyttäjät?

 • Vapaat käyttäjät ovat käyttäjätunnuksia, joille ei ole annettu oikeuksia minkään organisaation tai yksikön hallintaan.

Luodessa uutta käyttäjää annetaan käyttäjälle ensin nimi, käyttäjätunnus, salasana ja kieli. Tallennuksen jälkeen MUISTA valita alasvetovalikosta käyttäjän taso, ja lisäksi käyttäjän hallinnassa olevat yksiköt tai organisaatiot.

Lisää käyttäjienhallinnasta: Käyttäjien hallinta

Näytöllä ei näy kaikkia lisäämiäni esityksiä

 • Tarkista, että esityksesi prioriteetti on sama kuin muidenkin näytöllä näkyvien esitysten. Prioriteetti näkyy esityslistalla punaisina viivoina (1 viiva=tausta, 2 viivaa=normaali, 3 viivaa=korkea).
 • Kaikki lisäämäsi esitykset näkyvät peräkkäin vain, jos niillä on sama prioriteetti. Korkea prioriteetti ’yliajaa’ Normaali-prioriteetin, joka taas ’yliajaa’ Tausta-prioriteetin.
 • Videon latautuminen soittimelle voi kestää hetken riippuen videotiedoston koosta

Miten pysäytän esityksen poistamatta sitä

 • Klikkaa esityksen kohdalla näkyvää vihreää Play-nappulaa. Pysäytä esitys klikkaamalla Stop. HUOM! Stop-nappulalla pysäytetty esitys aktivoituu myöhemmin uudelleen ainoastaan painamalla Play.

Lisää esitysten ajastamisesta ja pysäytyksestä: Esitysten ajastus ja pysäytys

Punainen pallo näyttöryhmässä Yhteenveto -sivulla

 • Yksi tai useampi näyttöryhmän näyttö on menettänyt yhteyden FirstView -serveriin. Mahdollisia syitä tähän ovat mm. sähkökatkos tai katkennut verkkoyhteys. Tarkista, että Internet-yhteys on kunnossa ja kaikki johdot kytketty. Voit katkaista mediatoistinlaitteen virrat hetkeksi (reboot), jolloin laite yleensä hakee yhteyden uudelleen, mikäli verkko (Internet) on toiminnassa.

Keltainen pallo näyttöryhmässä Yhteenveto-sivulla

 • Näyttöryhmän yhdessä tai useammassa laitteessa on muisti täynnä. Poista kalenterinäkymän kautta esityksiä (roskakori-napilla), kunnes lippu vaihtuu vihreäksi. HUOM! Pallon päivittyminen vihreäksi esitysten poistamisen jälkeen voi kestää muutamia minuutteja.